16 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Održana Osnivačka skupština Poljoprivredne zadruge u sektoru konzumna jaja

Više od autora

- vl promo-VINKOVCI – U Vinkovcima je danas održana Osnivačka skupština Poljoprivredne zadruge u sektoru konzumna jaja. Cilj je ove skupštine okupiti potencijalne osnivače i osnovati Zadrugu koja bi uspješno kandidirala na projekte i bila spremna za stjecanje statusa Proizvođačke organizacije.

Ova inicijativa uživa potpunu podršku Vukovarsko-srijemske županije u kojoj je trenutno svega pet ozbiljnih proizvođača konzumnih jaja. Stoga je ovaj osnivački skup povezao tri županije i okupio desetak proizvođača kako bi se osnovala sposobna organizacija proizvođača koji će za godinu-dvije udvostručiti svoju proizvodnju.

Ovo bi bila jedina prilika malim proizvođačima da se odupru većim proizvođačima s kojim ne mogu biti cjenovno konkurentni, smatra Goran Bendeković iz Slavonija Jaje d.o.o. Osijek. Udruženi, proizvođači bi mogli proizvoditi 25.000 jaja dnevno što bi otvorilo mnoge prilike poput manjih inputa, zajedničke nabavke komponentni za stočnu hranu, zajedničko apliciranje prema europskim projektima, zajedničko nastupanje na tržištu i plasiranje konzumnih jaja ljeti na Jadranu te konkuriranje s hotelskim kućama.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno