32 C
Vinkovci
Utorak, 16. kolovoza 2022.

Održana radionica “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”

Više od autora

- vl promo-


Danas je održana informativna radionica “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” koja se održala u zgradi Tehnološkog parka u Vinkovcima, a organizirana je od strane Grada Vinkovaca, Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o. i LAG-a Srijem. 

Cilj radionice bio je informirati potencijalne korisnike o mogućnostima koje im se pružaju kroz natječaj za dodjelu potpore za razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava, te o prijavnoj dokumentaciji kako bi maksimalno iskoristili sredstva koja su im na raspolaganju.

Na radionici je navedeno da su moguća ulaganja u pokretnu i nepokretnu opremu i/ili građenje i/ili restrukturiranje trajnog nasada. Kako bi projektni prijedlozi bili potpuni, potencijalni korisnici dužni su izraditi poslovni plan u kojem su jasno iskazane potrebe ljudskih i financijskih resursa (troškova) i očekivani prihodi kako bi se procijenila isplativost investicije.

Kroz ovaj natječaj pruža se pomoć malim potencijalno održivim farmama koje su orijentirane na tržišnu proizvodnju u skladu sa zahtjevima koje postavlja tržište, ali im nedostaju glavni resursi. Tako će se pomoći takvim gospodarstvima da postanu gospodarski održivi, što je preduvjet za postizanje konkurentnosti u poljoprivrednom sektoru.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom natječaju iznosi 1.898.526,00 kn, a visina potpore po korisniku 15.000,00 €, odnosno 111.678,00 kn. LAG ovim putem poziva sve zainteresirane da podnesu projektne ideje najkasnije do 18. svibnja 2018. godine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno