Povodom 28. godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Lions klub Vukovar, Udruga za rekreativni biciklizam “Kotrljaneri” iz Osijeka i Športska zajednica Osječko-baranjske županije organizirali su već tradicionalnu, rekreativno-humanitarnu biciklijadu od Osijeka do Vukovara pod nazivom „Biciklom – Tragom sjećanja 2019.“.

“Sretni smo što možemo uveseliti prijatelje iz Iskrica i djecu osnovnih škola. Najvažnije je da se pronosi ljubav prema Domovini”, rekao je Ivo Ica Filipović, predsjednik Udruge Kotrljaneri iz Osijeka.

Također, u Studentskom domu Leopold dodijeljene i nagrade za najbolje literarne radove na natječaju Lions kluba Vukovar “Napiši pjesmu i osvoji bicikl”.

Na ovogodišnjem natječaju pjesme na temu „Vukovar-grad na Dunavu sudjelovao je velik broj učenika iz osnovnih škola Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

Prvo mjesto i bicikl osvojila je Mia Mandić iz Osnovne škole Antuna Gustava Matoša iz Tovarnika, 2. mjesto dijele Iva Penava , Osnovna škola Antuna Bauera, Vukovar i Ema Šimić, OŠ Ivan Goran Kovačić, Đakovo, a 3 mjesto dijele Lucija Novosel, Osnovna škola A.G.Matoš, Vinkovci i Pulina Mikić, OŠ Josipa Jurja Strossmayera, Trnava.

“Sve ove predivne pjesmice planiramo objaviti u zbirci pjesama”, naglasio je Željko Đekić, tajnik LC Vukovar. Kotrljaneri su poklonima tradicionalno darivali i vukovarsku udrugu Iskrice.

Nazočne su pozdravili i predstavnici Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara. Nakon zajedničkog domjenka, organizatori,sudionici biciklijade i nagrađeni na natječaju “Napiši pjesmu i osvoji bicikl” zajedno su paljenjem svijeća odali počast poginulima braniteljima i civilima na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata, a potom posjetili i Muzej vučedolske kulture.