Udruga “Biti Bolji” i časopis Poduzetnik su danas organizirali posjet Gordane Deranja, direktorice Tehnomont d.o.o. Pula i predsjednice Hrvatske udruge poslodavaca, Ekonomskoj i trgovačkoj školi Ivana Domca u Vinkovcima. Tema razgovora je bila: Biti menadžerica/poduzetnica.

Gordana Deranja, predsjednica je Uprave Tehnomont iz Pule i prva je žena na čelu Hrvatske udruge poslodavaca i to već u drugom mandatu. Nekoliko puta je proglašavana menadžericom godine. Njen put nije bio nimalo lagan, ali upornošću i strpljivošću postigla je zapažene rezultate iako je krenula od nule.

Veoma sam zadovoljna pozivom časopisa “Poduzetnik”, i jako mi se svidio projekt “Budi bolji”. Odlučila sam ispričati učenicima svoj put, pokušati im dati savjet, motivirati ih, ako uspijem super, ako ne, bar sam imala dobru volju. Malo sam im ispričala o svojoj firmi, malo o onome što je aktualno, što se danas događa. Pitala sam njih planiraju li ostati u Hrvatskoj, razmišljaju li o nekom poduzetništvu, gdje se vide. Ponajprije sam ih htjela objasniti da nemaju velika očekivanja i da preko noći neće biti silno bogati, i da znam da ih je možda u školi sada dosadno, i da su im ovi ekonomski predmeti dosadni, ali jednog dana će im što više informacija. Komunikativnosti i kreativnosti puno koristiti. Onda će imati veću šansu da budu zadovoljni poslom koji rade, ako su izabrali ono što stvarno žele raditi”, ovom prilikom je istaknula Gordana Deranja.

“U mladosti sam igrala košarku što me je naučilo timskom radu, nositi se s pobjedama, osjećaju pripadnosti i velikoj motivaciji za rad. Važno je biti nepokolebljiv u ključnim odlukama”, dodala je.