Energični folk rock Koprivničanci Ogenj ove godine nisu se dali smesti nezahvalnom situacijom u kojoj su se svi glazbenici našli otkako je krenula pandemija koronavirusom i ostavila brojne posljedice na sve pa tako i glazbenu industriju. Iako će skupljanje novih kilometara na turnejama u inozemstvu još neko vrijeme pričekati, Ogenj će razveseliti domaću publiku velikim open air koncertom u Koprivnici, 2. listopada, uz poštivanje svih epidemioloških mjera opreza (pola kapaciteta je već planulo).
Na predivnim obroncima koprivničkih bedema, s istočne strane Oružane, Ogenj za ovu priliku pripremaju sjajan “vatreni” spektakl koji će činiti njihov cjelokupni asortiman poskočica, emotivnih rokerica i srcedrapajućih balada. Program će biti koncipiran kao konceptualno live djelo u suradnji s njihovim već poznatim gostima, Folklornim ansamblom Koprivnica, kvartetom Libra i talentima Koprivničkih mušketira i haramija koji će izvesti razne vatrene akrobacije.
Koncertom će ujedno promovirati svoj drugi studijski album “Si kak jen” koji su objavili u svibnju ove godine ponovno u nakladi diskografske kuće Dancing Bear. Naime, kroz zreliji i studiozniji pristup, dobitnici dvije nagrade Porin za svoj prvijenac “Domaj”, na novom izdanju “Si kak jen” uspjeli su utjeloviti svoju divlju stranu, ali i sve ono što tako dobro rade na pozornici te zapakirati u jedan osvježavajući uradak  kojim su dokazali da su se popeli stepenicu iznad, i produkcijski i svojim pristupom glazbi.
Kvalitetu, energičnost i slojevitost novog izdanja “Si kak jen” prepoznali su i brojni glazbeni kritičari i urednici koji su kroz recenzije objavljene na relevantnim glazbenim portalima, novinama, televizijskim i radijskim postajama pružili ogromnu podršku u vidu kvalitetno satkanih recenzija s visokim ocjenama. U nastavku pročitajte samo neke od najboljih kritičkih momenata:
“Mumford & Sons zvuče blijedo spram ovakve vatre Ogenja.” (…) “Zbog njihove srčanosti i strasti, šteta bi bila da Ogenj, bez obzira na kajkavski, ne dospije do stadiona.” – Jutarnji list (Aleksandar Dragaš)
“Da slučajno zna za Ogenj, Springsteen bi bendu smjesta došao u goste, zabadava, kao što je dolazio Dropkick Murphysima ili Gaslight Anthemu”- Večernji list (Hrvoje Horvat)
“‘Si kak jen’ je golem korak naprijed za Ogenj te album koji im širom otvara vrata novih glazbenih avantura. Bez obzira na smjer kojim kane krenuti jer su pokazali da su daleko više od benda za veselice i keltske punkerske napitnice.” – Mixer.hr (Zlatko Gall)
“‘Si kak jen’ je fantastičan album, jedan od najboljih ovogodišnjih, pa zaslužuje maksimalnu pažnju i veliku pohvalu, uz nadu da će doživjeti i primjerenu pažnju medija. Publika će ionako sama prepoznati da je riječ o prvoklasnoj hrvatskoj etno punk rock grupi koja svakim novim nastupom pruža novi razlog za veselje.” – Nacional (Dubravko Jagatić)
Album “Si kak jen” u CD formatu možete nabaviti u Dancing Bear prodavaonicama u Zagrebu, Splitu i Osijeku te putem Dancing Bear web shopa, po cijeni od 89 kn. Slušajte ga i na svim digitalnim platformama.
Ulaznice za koncert pronađite na ticket2go.hr. U pretprodaji iznose 40 kn, a na dan koncerta 50 kn.