Uz pjesme muških pjevačkih skupina, kako one domaće tako i onih gostujućih, prijateljskih, prisjetili su se večeras Rokovčani i Andrijaševčani Darka Kulovnjaka, svoga sumještana koji je u rujnu prošle godine stradao u automobilskoj nesreći.

Dugogodišnji predsjednik mjesnog KUD-a “Slavko Janković”, Darko je bio omiljen i nadaleko poznat promicatelj slavonske baštine i tradicijske kulture koji je volio svoju slavonsku pismu i upravo je jedna ovakva, glazbena manifestacija, najbolji način za održavati živim sjećanje na njega.

“Darko je bio veliki prijatelj i čovjek, mi smo u KUD-u jedna velika obitelj, a upravo je on bio taj koji nas je sve vodio i motivirao, koji je i teške trenutke pretvarao u lijepe. I na ovaj mu se način želimo odužiti. Manifestacija “Oj, dorati moje suvo zlato” ove je godine okupila pet muških pjevačkih skupina, pa je tako nastupila pjevačka skupina našeg KUD-a Slavko Janković” i četiri gostujuće skupine, odnosno MPS “Baje” Ivanovac, MPS “Strossmayer” Strizivojna, MPS “Starotopoljani” Staro Topolje i MPS KUD-a “Mato Balota” Rakalj, s kojima je baš Darko uspostavio kontakte, kasnije i prijateljstva”, priča nam Ljiljana Vendl, sadašnja predsjednica rokovačko-andrijaševačkog KUD-a. Napominje da im je teško raditi u ovih zadnjih pola godine, kao i da nikako ne mogu prihvatiti da njihova predsjednika više nema, još uvijek čekaju da se pojavi na vratima.

No, unatoč svemu, još uvijek su jedno od najmnogobrojnijih i najuspješnijih društava naše županije s ukupno 120 članova, od kojih je preko 40 mladih koji nastavljaju tamo gdje on stao, čuvajući tradiciju i kulturu svoga kraja.