-0 C
Vinkovci
Petak, 27. siječnja 2023.

Okončana deseta etapa programa Sigurnost na vodi

Više od autora

- vl promo-


Podjelom diploma vrtićarcima iz Dječjih vrtića Nazor i Pčelica za uspješno svladanu edukaciju Sigurnost na vodi čime je okončana deseta etapa ovoga programa.

Podsjetimo kako su ranije svoje pohvalnice dobila djeca iz vrtića Eden, Srce Marijino, Stribor, Lenije, Budućnost te Naša radost. Svi oni dobili su majicu s maskotom dupina koja će ih podsjećati na program Sigurnost na vodi čiji je glavni cilj bio djecu naučiti vještinu koja život znači, a to je plivanje.

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci osiguralo je na natječaju Hrvatskog Crvenog križa sredstva kojima  je tijekom provedbe financiran siguran prijevoz djece autobusima vinkovačkog Poleta od vrtića do bazena i nazad, te treneri plivanja iz Vinkovačkog plivačkog kluba koji su za djecu iz vrtića proveli desetsatni program.  Poduzeće Periska osiguralo je povlaštenu cijenu ulaznice od 10 kn po satu, pa su tako roditelji participirali sa samo 100 kn.

Foto: Crveni križ Vinkovci

U objektu Dvoranskog plivališta Lenije na ovaj način je svoj prvi kontakt s plivanjem imalo čak 187 djece iz osam vrtića, stječući kroz igru prva znanja i iskustva u plivanju i ronjenju, što će im biti poticaj za kasnije bavljenje vodenim sportovima ili rekreativno plivanje. Uz svaku grupu djece bile su i njihove tete – odgajateljice iz pojedinog vrtića.

Program su provodili iskusni treneri, članovi Vinkovačkog plivačkog kluba, koji su osmislili djeci prilagođen i zanimljiv desetsatni program. Ciljevi programa su upoznati djecu s vodom kao medijem, osloboditi ih straha od vode, naučiti ih osnovama tehnika plivanja i ronjenja i naučiti ih tehnikama disanja kod plivanja. Provedbom ovog programa na dobitku su bili svi.

Dječji vrtići su dobili dodatni sadržaj za mališane, roditelji su sudjelovali sa samo 1/3 realnih troškova, Vinkovački plivački klub dobiva potencijalne nove članove – natjecatelje, Dvoransko plivalište Lenije dobiva potencijalne nove plivače – rekreativce, a Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci ispunjenje temeljnih humanitarnih ciljeva, a to je zaštititi život i zdravlje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno