24 C
Vinkovci
Petak, 1. srpnja 2022.

Okrugla godišnjica smrti velikana Cibalije i Vinkovaca

Više od autora

- vl promo-

Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

ODA CIBALIJI

Slavonijo, s tobom se ponosim, Cibalijo, u srcu te nosim.

Boja tvoja bijelo-plava, bijela boja kao u šokice lice,

plava boja kao nebo iznad slavonske ravnice.

Vinkovačka zvone zvona da pozdrave šampiona.

Hej Ultrasi, sad je čas, zapjevajte svi u jedan glas.

Nek se čuje, nek se zna da je iznad Cibalije samo Bog i Hrvatska!

Dragi prijatelji, neka nam u srcu vječno ostane naša Cibalia!

Riječi su ovo najuspješnijeg vinkovačkog trenera i legende vinkovačkog nogometa Tonka Vukušića – Cice s proslave 90 godina vinkovačke Cibalije u prosincu 2009. godine. Poslije nešto više od 2 godine, točnije 17. siječnja 2011. godine, napustio nas je čovjek koji je ispisao najljepše stranice povijesti vinkovačkog kluba.

Danas tako obilježavamo desetu godišnjicu smrti čovjeka koji je 59 godina svog života poklonio Vinkovcima i bio najveći promotor Slavonije i našega grada. Cico je bi pravi primjer kako se upornošću i predanošću onome što voliš, uz malo toga mogu postići velike stvari. U bezbroj navrata pokazao je kako se živi i voli svoj klub, svoj grb i svoj grad. Njegove riječi prije 11 godina s već spomenute proslave obljetnice kluba mogu se dočarati i preslikati i u današnje vrijeme.

„U našoj zemlji malo je radosnih trenutaka. Stalno se šalju pesimistične poruke koje razaraju dušu naroda. Kad strijela pogodi čovjeka, onda boli tijelo, ali kada se riječi upotrijebe, onda boli duša“, neke su od riječi koje je Cico u svom govoru uputio nazočnima.

Cibalia danas treba odigrati svoju prvu pripremnu utakmicu ove godine. Nakon prozivke u ponedjeljak, Nebeskoplavi će svoj prvi tjedan priprema zaključiti u Koprivnici gdje će odmjeriti snage s prvoligašem Slaven Belupom. Utakmica je zakazana za 14 sati.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno