16 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Old school uživancija i vožnja gradom u Peugeotu 201 iz 1929.

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Subota oko podne sjajno je vrijeme za još jednu klupsku izložbu koju u povodu Vinkovačkih jeseni redovito upotpuni Oldtimer klub “Stari sjaj”. Još jedna sjajna slika starih Vinkovaca uz starodobna vozila na gradskim prometnicama 21. stoljeća.

“Organizirali smo sad već tradicionalnu vožnju za građane pa tko je izrazio želju provozati se, mogao je to učiniti u našim kolonama kao i do sada”, rekao je predsjednik kluba Tomislav Buntić.

Zbog ograničenosti prostorom, rujanska izložba klupskog je karaktera za razliku od svibanjskog Rallija kada ugoste 150 zaljubljenika u stara vozila. U gradu na Bosutu tako se danas moglo uživati u izložbenih dvadesetak primjeraka među kojima je uvjerljivo najstarije ispravno registrirano vozilo, automobil iz 1929. godine do nekih “youngtimera” koji su tek prešli tridesetu.


Skup sport, ali ljubav i strast, neupitna je.

“Zadnjih nekoliko godina sve nam se više pridružuju mladi koji skupljaju i restauriraju vozila, trude se na sve moguće načine. Brzine im nisu velike. Vozimo ih iz užitka jer treba ih čuvati”, kaže Buntić.

Posebnu zahvalu na praćenju i podršci u radu upućuju Gradu Vinkovci, a njihov trud uvijek poticajno nagrade i građani velikom zainteresiranošću za ove atraktivne izložbe, posebice za vožnju u automobilima koje nije moguće sresti u svakodnevnom prometovanju na cesti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno