24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2. listopada 2023.

Olga Kurylenko u europskom trileru s elementima korejske detektivske priče!

Više od autora

- vl promo-

Ovog nas tjedna u domaćim kinima očekuje prava filmska poslastica: europski triler snimljen s elementima korejske detektivske priče! Točnije, francuski redatelj Denis Dercourt po prvi puta u karijeri odlučio je snimiti kriminalistički triler, a za glavnu je glumicu uzeo prekrasnu Ukrajinku Olgu Kurylenko te radnju smjestio u Južnu Koreju i za ostatak likova izabrao korejske glumce. Tako se u trileru “Nestajanje” (Vanishing, 2021.) konverzacije odvijaju na tri različita jezika: engleskom, francuskom i korejskom. To je svakako nesvakidašnji i vrlo ambiciozan potez za redatelja koji je do sada bio najpoznatiji po radu na dramama i komedijama. Mračni triler “Nestajanje” u domaća kina stiže u četvrtak 1. prosinca, a ovom vam prilikom donosim i njegovu hrvatsku kino najavu.

Nestajanje (Vanishing), 2021 | foto: The French Connection/Keystone Films/MCF promo

Kada policajci otkriju neidentificirano tijelo pronađeno pod sumnjivim okolnostima, detektiv Jin-ho Park (YooYeon-Soek) zadužen za vođenje slučaja poziva Alice (Olga Kurylneko), međunarodnu stručnjakinju za forenzičku analizu kako bi mu pomogla. Koristeći najmoderniju tehnologiju, njih dvoje ubrzo saznaju identitet mrtve djevojke te otkrivaju mračnu urotu koja će ih uvući u podzemni svijet trgovine ljudskim organima. Oboje će se uskoro suočiti s vlastitim strahovima kao i s međunarodnom kriminalnom organizacijom istovremeno pokušavajući preživjeti i otkriti istinu prije nego i njih dvoje zauvijek nestanu.

Nestajanje (Vanishing), 2021 | foto: The French Connection/Keystone Films/MCF promo

Napeti triler “Nestajanje” režirao je Denis Dercourt, do sada najpoznatiji po radu na filmovima kao što su “Lise and Andre”, “My Children Are Different”, “The Page Turner” i “The Teacher”. Uz režiju Dercourt skupa s Marion Doussot potpisuje i scenarij za kojeg je u jednom intervjuu izjavio da ga je pisao punih šest godina te da je pred kraj morao zatražiti pomoć kako bi ga završio, jer se cijela priča pokazala suviše mu bliskom. Film je inače snimljen prema poznatom romanu “The Killing Room” autora Petera Maya čija se radnja, zapravo, odvija u Kini, ali je Dercourt odlučio cijeli događaj premjestiti u Južnu Koreju. “Nestajanje” je svoju premijeru imao na filmskom festivalu u Busanu krajem prošle godine, a ove je godine zaigrao u službenoj kinodistribuciji diljem svijeta gdje je dobio pozitivne ocjene kritike i publike.

Najjača karika filma svakako je predivna Olga Kurylenko, ugledna i poznata ukrajinska glumica, bivša Bond djevojka (“Zrno utjehe”) iza čijeg se imena do danas krije poprilično zavidna glumačka karijera s nastupima u filmovima kao što su “Zaborav”, “Black Widow”, “Čovjek koji je ubio Don Quixotea”, “Sedam psihopata” i mnogi drugi.

Napeti triler “Nestajanje” u domaćim kinima  od četvrtka, 1. prosinca!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno