12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Oliver Sim iz The xx objavio peti singl i debitantski album “Hideous Bastard”

Više od autora

- vl promo-

Oliver Sim (The xx) objavio je novu pjesmu “Run The Credits”, zadnji singl s iščekivanog debitantskog albuma “Hideous Bastard” koji je objavio u petak 9. rujna, u izdanju kuće Young.

Dugo iščekivani album, kojeg je producirao Oliverov kolega iz grupe The xx i cjeloživotni prijatelj Jamie Smith aka Jamie xx, zbirka je pjesama inspiriranih Oliverovom ljubavlju prema horor filmovima i njegovim životnim iskustvom. Naime, od svoje sedamnaeste godine Oliver živi s HIV-om, a album opisuje i kao iskustvo prihvaćanja –  kako njegovo samog virusa tako i njega od strane okoline.


O pjesmi Sim kaže: “Ovaj album vidim kao queer horor film, a “Run the Credits” sam napisao kao završnu scenu filma. Zvučno, mislim da je to prilično vesela i slavljenička pjesma, ali lirski je neodređenog kraja i ima puno ljutnje. To je također bila prilika da odam počast nekim od likova koje najviše volim u kinematografiji poput Patricka Batemana i Buffalo Billa. Volio sam te likove otkako sam bio mali dječak. Nikada se nisam poistovjećivao s Disneyjevim prinčevima ili akcijskim junacima – zlikovci i posljednje djevojke su oni koji su me uzbuđivali i kojima sam želio biti.”

S nadolazećeg albuma Sim je već predstavio singlove “Romance With A Memory”, “Fruit”, “Hideous” i “GMT” čiji nedavno objavljeni remix potpisuje Jamie xx.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno