3 C
Vinkovci
Petak, 8. prosinca 2023.

Oliver Sim (The xx) predstavio novi singl i spot “GMT”

Više od autora

- vl promo-

Oliver Sim – tekstopisac, basist i vokal grupe The xx, podijelio je još jednu novu pjesmu s najavljenog debitantskog solo albuma “Hideous Bastard”. Pjesmu “GMT” producirao je Jamie xx, a video je režirala Oliverova dugogodišnja prijateljica i suradnica Laura Jane Coulson.

“GMT” je bila jedna od prvih pjesama napravljenih za album”, kaže Oliver o novom izdanju. “Lovio sam Jamieja u Australiju da pobjegnem od britanske zime. Radili smo u Sydneyu i putovali do Byron Baya, zaustavljajući se na osamljenim plažama i usput slušajući puno Beach Boyse i Briana Wilsona. Pjesma govori o čežnji za ljubavi ostaloj kod kuće, tisućama milja udaljenoj u različitim vremenskim zonama. To je također ljubavno pismo Londonu.”

O videu, redateljica Laura Jane Coulson kaže: “Sjećam se da sam čula početke pjesme “GMT” tijekom 2020., kada je Oliver radio na njoj. I od tada mi je u glavi pa sam bila presretna kad me pitao da surađujemo na spotu (ovo je moja omiljena pjesma s albuma). Željeli smo napraviti nešto jednostavno i pozitivno što se fokusira na Oliverovu izvedbu, a također sam htjela uhvatiti njegovu energiju i prikazati trenutke u kojima je vidljiva njegova osoba izvan pozornice. Jako smo se zabavili radeći ga.”S nadolazećeg albuma Sim je već predstavio singlove “Romance With A Memory”, “Fruit” i “Hideous” u kojem je gostujući vokal njegov dugogodišnji junak Jimmy Somerville.

“Hideous Bastard” najavljen je za 9. rujna u izdanju kuće Young, a ovu jesen Sim će provesti na turnejama kroz Sjevernu Ameriku, UK i Europu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno