16 C
Vinkovci
Petak, 2. lipnja 2023.

Olujno nevrijeme noćas pogodilo Vinkovce

Više od autora

- vl promo-

Jak vjetar praćen grmljavinom, prema riječima budnih svjedoka, započeo je u 2 sata i 10 minuta iza ponoći te je intenzivno trajao svega desetak minuta, ali je u to vrijeme prouzročio nemalu štetu. Jaki vjetar rušio je i stabla i granje, javili su naši čitatelji, a vinkovački vatrogasci imali su tri manje intervencije.

„Imali smo intervencije u toku noći. To su bila srušena stabla koja su prepriječila prometnice”, rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci Krešimir Jelić u telefonskom razgovoru po povratku s intervencije.

Kako navodi Jelić, mogla bi nastati velika šteta ako automobili naiđu na porušena stabla odnosno obratno ako se stabla sruše na parkirane automobile. Vinkovački vatrogasci već su navikli na ovakve rutinske izlaske na teren.


„To je standardno. Nakon svake oluje mi imamo ovakve intervencije. Čim vidimo oluju mi smo spremni na tehničke intervencije”, objasnio je Jelić te dodao da nije bilo većih šteta jer oluja nije bila prejaka.

Prema dojavi Udruge Rocco, u Otoku je nevrijeme srušilo gnijezdo mladih roda. Jedna je stradala dok je druga povrijeđena, a taj su problem, kako doznajemo, riješili mjerodavni iz Zoološkog vrta u Osijeku.

Foto: Mirta Beli

Prognoze nam i nadalje ne idu na ruku. Tijekom narednih dana mogući su novi pljuskovi te obilnija kiša, a Državni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje za osječku regiju koja uključuje Vinkovce i okolna mjesta. Upozoravaju na moguću veliku štetu na imovini zbog olujnih nevremena i tuče te pozivaju građane da zaštite imovinu od mogućeg udara groma. Također navode da su mogući prekidi u prometu. S obzirom na visoke temperature, ali i veliku vlagu u zraku, nije neobično stvaranje ovakvih grmljavinskih fronti u atmosferi. Stoga, u ostatku tjedna očekuje se također pretežno sunčano i vruće vrijeme, pa bi petak i subota, prema najavama prognostičara, ponovno mogli donijeti nestabilno vrijeme uz lokalno jače pljuskove. Zato nije na odmet još jednom upozoriti građane na zaštitu svoje imovine i praćenje vremenske prognoze za naredne dane.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno