Kako javljaju svi državni mediji, jak vjetar koji od jučer puše na području Zagreba noćas je rušio stabla, reklame, suncobrane, čupao krovove, a ne posustaje ni jutros.

Zagrebačke ulice pune su odlomljenih grana, javni prijevoz kasni ili ne vozi. Na mjestima su potrgani semafori, intervencijske službe i vatrogasci su na terenu, a policija upozorava građane da ne izlaze van ako ne moraju.

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba i dobrovoljna vatrogasna društva od jučer popodne su odradili preko 240 intervencija, koje su se većinom odnosile na uklanjanje stabala i grana, ali je bilo i par manjih intervencija gašenja požara. Trenutno je u tijeku dvadesetak intervencija, a dvije su osobe ozlijeđene. Na terenu su cijelu noć bile i sve dežurne ekipe Zagrebačkog Holdinga, objavili su iz Ureda za hitne situacije Grada Zagreba.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za gotovo cijelu zemlju zbog mogućnosti jakog vjetra i ekstremnih količina oborina.

Za naše područje prognoze ipak nisu toliko crne, no svakako da valja biti na oprezu, jer iz DHMZ-a najavljuju da će vjetar i kod nas danas biti jak sjeverni i sjeveroistočni, povremeno s olujnim udarima, uz najvišu dnevnu temperaturu zraka od 10 do 15°C.