4 C
Vinkovci
Četvrtak, 7. prosinca 2023.

Omalovažavali policajce i odbili postupiti po njihovoj naredbi

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Kako je priopćila Policijska uprava vukovarsko-srijemska, u protekla 24 sata na području PU evidentirano je sedam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2, Tovarnik, Vukovar, Županja, Stari Mikanovci, Andrijaševci).

U dvije prometne nesreće, u Županji i u Andrijaševcima počinitelji su imali prisutnost alkohola u organizmu.

Zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dva su vozača smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, od kojih je kod 28-godišnjeg vozača zabilježena najveća koncentracija alkohola od 2,23 g/kg.Jučer, 3. lipnja oko 18.30 sati, nakon izdavanja obaveznog prekršajnog naloga zbog utvrđenog prometnog prekršaja na Trgu Slavija u Vukovaru, počinitelj prekršaja, 26-godišnjak, i suvozač, 23-godišnjak, omalovažili su policijske službenike i odbili postupiti po njihovoj naredbi, radi čega su policijski službenici nad 23-godišnjakom uporabili sredstva prisile.

U prostorijama policije nad obojicom je provedena prekršajna obrada te je 26-godišnjaku uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 32. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok je 23-godišnjaku uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz članka 16. stavka 1. Zakona o osobnoj iskaznici.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno