17 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Općina Jarmina postala pravo gradilište, a veseli i trend novorođene djece

Više od autora

- vl promo-

„Vidim pomake, život je u Jarmini postao puno ugodniji i ljepši. Jarmina je postala jedna velika građevinska zona, na sve strane rade strojevi”, istaknula je mještanka Jarmine Marija Drljo koja danas, s ostalim stanovnicima obilježava Dan Općine.

Za što bolju budućnost potrebno je omogućiti bolje uvjete mladima, a Drljo upravo objašnjava da se radi i po tom pitanju.

Mještanin Josip Miković rođeni je Jarminčanin, a jedno vrijeme imao je stalan posao u Zagrebu, gdje je i živio, ali se ipak odlučio vratiti u svoje mjesto. „Pomaci na bolje se svakako vide, podržavam rad, ali mislim da to može ići još boljim tempom. Uvijek su najbitniji mladi, mislim da bi se tu dodatno trebalo poraditi”, rekao je za Novosti.

Goran Ileković, načelnik Općine Jarmina, ponosno je istaknuo kako je danas otvoreno novo malonogometno igralište koje je presvučeno gumom, a to je svakako razveselilo brojnu djecu koja su već danas isprobala novo igralište. Također, Dom branitelja je izgrađen i obnovljen te je spomen na sve koji su dali sve za stvaranje Hrvatske.

FOTO: Goran Ileković/Facebook

Projekta je u posljednjih godinu dana bilo dosta, a Ileković objašnjava kako je teško izdvojiti ono najvrijednije. „Dom branitelja, malonogometno igralište bitni su projekti, ali ih je bilo još puno. Napravili smo ogradu na groblju, u ovome trenutku radimo na uređenju Strossmayerove ulice. Također, potpisali smo ugovore za izgradnju šetnice drvoreda s izvođačem Cestoradom, a s realizacijom krećemo kroz nekoliko dana. Isto tako, proširit ćemo dječje igralište. Dobili smo povjerenje mještana, nastojimo u svakom trenutku to opravdati i nadam se da u tome i uspijevamo”, kazao je Ileković.


Čelni čovjek Općine svjestan je da je pitanje demografija itekako bitno, a ponosan je što je tijekom 2023. godine rođeno 30 djece u odnosu na 20 preminulih. „Općina sufinancira puno stvari, tu je boravak djece u vrtiću, imamo i niz drugih aktivnosti za Osnovnu školu, a tu su i stipendije”, ističe načelnik.

Na današnjoj Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Jarmina također su nagrađeni pojedinci za razna dostignuća u proteklih godinu dana. Zlatna plaketa za unapređenje lokalne samouprave pripala je Đuri Hlebu, Tomislavu Delašu uručena je zlatna plaketa za humanitarni rad i društvene odnose, kao i svećeniku Antunu Farkašu. Za promicanje kulture zlatnu plaketu dobio je Petar Dumbović, a Mia Behin dobitnica je srebrne plakete za ostvarene rezultate u sportu.

Općinu Jarmina danas je posjetio i župan Damir Dekanić koji je ovom prilikom čestitao Dan Općine svim žiteljima. „Općina Jarmina bila je na prvoj crti bojišnice, ne samo da su sačuvali svoje mjesto nego su i aktivno sudjelovali u obrani svih drugih krajeva Hrvatske. Ovdje imamo veliki broj zapovjednika i živućih heroja Domovinskog rata. U politici je najbitnije da nema soliranja, kada se radi sa zajednicom i drugim općinama i županijama, uvijek ide na dobro. Poruka je da se bavimo onim što nas muči na terenu, ne trebamo se baviti visokom politikom, najbitniji su problemi s kojima se svakodnevno susrećemo”, zaključio je Dekanić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno