7 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

Općina Nuštar darivala 12 novorođenih beba

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Načelnik Općine Nuštar Hrvoje Drinovac i njegov zamjenik Drago Mrkonjić uručili su drugoj grupi roditelja u ovoj godini novčanu naknadu za novorođeno dijete. U Općini Nuštar ispunjeno je obećanje od prošle godine, te od ove godine roditelji iz Nuštra, Cerića i Marinaca za novorođenu djecu umjesto 1 000, primaju novčanu naknadu u iznosu od 3 000 kuna po djetetu. Pomoć za novorođenu djecu, podsjećaju iz Općine Nuštar, povećana je Odlukom o pravima iz socijalne skrbi na području općine, koju je donijelo Općinsko vijeće 29. siječnja 2018. godine. Kako stoji u odluci pomoć u iznosu od 3 000 kuna po djetetu može se odobriti obitelji po njihovom zahtjevu uz uvjet da imaju prebivalište na području općine i da je zahtjev podnesen do jedne godine starosti djeteta.

U novoj grupi naknadu su primili roditelji 12 beba pa su tako do sada povećanu naknadu za novorođeno dijete primile 23 obitelji. Mali je to doprinos i pomoć roditeljima za prvu ruku, posebice ako se zna koliki su troškovi za opremu za bebe. “Općina se trudi, koliko je to moguće, olakšati roditeljima to prvo vrijeme po dolasku novoga člana obitelji”, istaknuo je i ovom prilikom Hrvoje Drinovac uz čestitku roditeljima na prinovi i želju mališanima za sretno odrastanje.

U općini Nuštar, podsjetimo, došlo je do promjena i u stipendiranju studenata pa sada pravo na stipendiju imaju svi redovni studenti i to je jedini kriterij pri dodjeli stipendija. Tako je ukupni iznos stipendije smanjen s 8 000 na 6 000 kn po studentu, ali je povećan broj stipendista i trenutačno 62  studenta primaju stipendiju. 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno