Općinsko vijeće Općine Nuštar u suradnji s načelnikom Hrvojem Drinovcem donijelo je nekoliko mjera kojima se želi pomoći poduzetnicima, OPG-ovima i mještanima.
“Mi imamo situaciju da pojedina ministarstva Općinu Nuštar ne tretiraju onako kako bi trebalo i naši projekti ne prolaze, a identični projekti drugih općina prolaze i dobivaju sredstva. Unatoč tome, Općina je svojim mještanima odlučila pomoći i u ovim okolnostima uslijed epidemije korona virusa”, ističe načelnik Hrvoje Drinovac.
Kao primjer takvog odnosa prema Općini Nuštar načelnik Drinovac navodi kako ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za daljnju projektno tehničku dokumentaciju za nuštarski Dvorac u iznosu od 1,2 milijuna kuna, još uvijek stoji nepotpisan u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU. Isto tako, na natječajima ovog ministarstva nisu prošli projekt parkinga u središtu Nuštra u Ulici Križnog puta i projekt dječjeg igrališta u Ceriću, iako je Općina navela sufinanciranje od 51 posto. Također, tu je i projekt parkinga na cerićkom groblju, koji nije prošao u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja.
Nasuprot tome i unatoč tome, ističe Drinovac, Općina se odlučila pomoći svojim mještanima.
Tako je Općinsko vijeće donijelo odluku da se roditelji čija djeca pohađaju općinski vrtić oslobađaju obveze plaćanja vrtića za travanj i svibanj, a svi mještani oslobađaju se plaćanja komunalne naknade za jedan kvartal.
Također, poduzetnici i obrtnici kojima je privremeno bio zabranjen rad dobit će jednokratnu pomoć od 4000 kuna po obrtu i 2000 kuna po djelatniku.
Gospodarstvenici koji imaju općinski prostor u zakupu oslabađaju se zakupa i komunalne naknade tri mjeseca, OPG-ovi s područja općine koji svoje proizvode prodaju uz cestu oslobađaju se plaćanja najmanine za prostor koji koriste, a ugostitelji se oslobađaju plaćanja zakupa za terase.