17 C
Vinkovci
Četvrtak, 8. lipnja 2023.

Općina Nuštar: Nova financijska sredstva za Vrtuljak

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Općina Nuštar je na temelju javnog poziva o raspodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini prošla na javnom pozivu te su joj odlukom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade dodijeljena financijska sredstva u maksimalnom iznosu od 220.000,00 kuna.

Taj će novac, ističe načelnik Hrvoje Drinovac, ići na režijske troškove nuštarske Predškolske ustanove „Vrtuljak”, troškove plaća djelatnika te u svrhu oslobađanja roditelja od plaćanja vrtića za jedan mjesec u ovoj pedagoškoj godini.

U Predškolskoj ustanovi „Vrtuljak”, inače, trenutačno je zaposleno petnaest djelatnika, a vrtić je popunjen 100 posto i trenutačno ga pohađa 125 mališana. Za financiranje vrtića, ističe načelnik Drinovac iz općinskog proračuna godišnje se izdvaja 1,2 milijuna kuna. Cijena vrtića za roditelje je 500 kuna za prvo, 450 za drugo i 400 kuna za treće dijete s tim da općina još dodatno sufinancira roditelje s 50 kuna po djetetu pa oni u konačnici plaćaju 450, 400 i 350 kuna. Također, kako vrtić u Nuštru nema jaslice Općina sufinancira djecu do 2 godine u gradskim vrtićima iznosom od 400,00 kuna.87


Recimo i to kako se u Ceriću zadnjih godina bilježi poveći broj mladih obitelji s djecom te se i u tom mjestu pokazala potreba za vrtićem. Cerićki mališani, naime, od rata na ovamo idu u vrtić u Nuštar ili u Vinkovce što je nužno rješenje. Tako se, nakon ankete u kojoj su roditelji iskazali interes za izgradnju vrtića u Ceriću, krenulo se i u pripremu ovoga projekta.

Trenutačno, ističe načelnik Drinovac, sve je spremno i čeka se raspisivanje novog natječaja. Budući vrtić u Ceriću djelovat će kao područni vrtić Predškolske ustanove „Vrtuljak”, a  objekt površine 412 m2 predviđen je za dvije odgojno-obrazovne skupine uzrasta od treće do sedme godine, ukupno 38 mališana.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno