Općina Nuštar: Novo zapošljavanje kroz Program “Zaželi”

0
634

U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava 19. veljače svečano je uručeno novih 28 ugovora u sklopu Programa ”Zaželi”, etapa I., ukupne vrijednosti preko 65 milijuna kuna. Program poznato je, omogućava zapošljavanje nezaposlenih i teško zapošljivih žena koje, brinući se za starije osobe u nepovoljnom položaju, svojim radom doprinijele boljitku zajednice.

Ugovor je dobila i Udruga za starije i nemoćne osobe “Budi uz mene” Nuštar koja je, s Općinom Nuštar kao partnerom, zatražila sredstva za 20 djelatnica koje će skrbiti za 80 korisnika. Predsjednici udruge Magdaleni Sente i načelniku općine Nuštar Hrvoju Drinovcu u Zagrebu je uručen ugovor vrijedan preko 3 milijuna kuna. Kako doznajemo u Općini Nuštar sada slijedi raspisivanje natječaja za voditelja i asistenta u projektu, a nakon toga i za 20 žena koje će biti zaposlene. Kada natječaji prođu i žene sklope ugovore o zapošljavanju počet će i skrb o korisnicima. Zanimanje je veliko te već postoji lista potencijalnih korisnika koji su se sami javili u Općinu.

Ugovori o radu na određeno vrijeme sklapaju se na 24 mjeseca, a djelatnice će primati zakonom zajamčenu minimalnu plaću koja trenutačno iznosi 3.250,00 kn. Također, krajnjim korisnicima će se na mjesečnoj razini kupovati i dostavljati potrepštine potrebne za osobnu higijenu i održavanje higijene stambenog prostora u iznosu do najviše 200,00 kn mjesečno po korisniku. Isto tako, osigurana su i sredstva za kupovinu bicikala za djelatnice kao vid pomoći kod obavljanja poslova.

Podsjetimo, u općini Nuštar pred završetkom je prvi projekt iz Programa “Zaželi”, etapa I. Nositelj projekta je Općina Nuštar, a projektni partneri su HZZ Područni ured Vinkovci i Centar za socijalnu skrb Vinkovci. Razdoblje provedbe je 20. prosinca 2017. – 20. lipnja 2020., a kroz projekt je zaposleno također 20 žena koje skrbe o 80 korisnika.