- Tekst se nastavlja ispod oglasa -
Na temelju Programa mjere za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području Općine Nuštar u svibnju ove godine objavljen je javni poziv mladim obiteljima za dostavu prijava za korištenje poticaja za rješavanje stambenog pitanja na području općine u 2019. godini.
Cilj javnog poziva, kako ističu u Općinskoj upravi je uspostaviti učinkovit, djelotvoran i operativan sustav mjera i aktivnosti koji će rezultirati poticanjem povratka, ostanka i naseljavanje stanovništva na području općine Nuštar, a sve u svrhu demografske revitalizacije. Poticaj je definiran u iznosu od 20.000,00 kuna jednokratno po obitelji.
Korisnici mjere iz Programa su mladi bračni parovi koji su kupili prvu nekretninu (stambeni objekt/građevinsko zemljište) nakon sklapanja braka. Mladom osobom u smislu Programa, smatra se podnositelj zahtjeva, njegov bračni drug i djeca ako ih imaju, pod uvjetom da: podnositelj nije navršio 40 godina života prije nego je raspisan javni poziv ili da barem jedan od bračnih drugova nije navršio 40 godina života te koji nemaju nepodmirenih obveza prema Općini Nuštar, kao i nepodmirenih obveza na ime javnih davanja koje prati nadležna Porezna uprava.
A ovih dana potpisana su i prva tri ugovora. Riječ je o tri mlade obitelji, dvije iz Cerića i jednoj iz Nuštra. Poticaj je zatražen za kupnju dva zemljišta i jedne kuće. „Nadali smo se kako će odaziv biti veći, ali evo imamo tri potpisana ugovora i još nekoliko zahtjeva koje trebamo riješiti. Nažalost dva smo zahtjeva morali odbiti. Jedan zato što nije promijenjena adresa prebivališta, a drugi zato što nije riječ o prvoj nekretnini. U svakom slučaju natječaj je otvoren do kraja godine, a i u proračunu za sljedeću godinu osigurali smo sredstva za ovu svrhu. Zato i ovim putem pozivam sve mlade obitelji koje ispunjavaju uvjete da se jave“, ističe načelnik općine Nuštar Hrvoje Drinovac.