18 C
Vinkovci
Srijeda, 29. svibnja 2024.

Općina Nuštar: Stambeni poticaji za mlade obitelji nastavljaju se i u 2024.

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Općina Nuštar i ove godine objavila je Javni poziv mladim obiteljima za dostavu prijava za korištenje poticaja za rješavanje stambenog pitanja na području ove općine. Općina ovaj javni poziv raspisuje od 2019. godine, a na temelju Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja.

Od prve godine poticaj je 20.000,00 kuna odnosno sada 2.654,46 eura, što nije zanemariv iznos u troškovima mlade obitelji koja rješava stambeno pitanje.

Do sada, doznajemo u Općini Nuštar, pravo na ovaj poticaj iskoristila je 51 mlada obitelj za što je iz proračuna ukupno izdvojeno 135.377,46 eura.


Poticaj se dodjeljuje redoslijedom zaprimanja zahtjeva do iskorištenja osiguranih sredstava u tekućoj godini, a načelnik Hrvoje Drinovac poziva sve mlade obitelji koje ispunjavaju uvjete da se jave i koriste ovu poticajnu mjeru. Cilj je poticanje povratka, ostanka i naseljavanje stanovništva na području općine Nuštar, a sve u svrhu demografske revitalizacije. Poticaj je jednokratan po obitelji, a prijava na ovu mjeru moguća je tijekom cijele godine dok je raspisan javni poziv ili do iskorištenja sredstava planiranih u jednoj proračunskoj godini.

Korisnici mjere iz programa su mladi bračni parovi koji su kupili prvu nekretninu (stambeni objekt / građevinsko zemljište) nakon sklapanja braka. Mladom osobom u smislu programa, smatra se podnositelj zahtjeva, njegov bračni drug i djeca ako ih imaju, pod uvjetom da: podnositelj nije navršio 40 godina života prije nego je raspisan javni poziv ili da barem jedan od bračnih drugova nije navršio 40 godina života te koji nemaju nepodmirenih obveza prema Općini Nuštar, kao i nepodmirenih obveza na ime javnih davanja koje prati nadležna Porezna uprava. Izuzetno, korisnici potpore mogu biti i osobe koje imaju nepodmirenih obveza u slučaju da im je odgođena naplata ili odobrena obročna otplata koja se redovito podmiruje.

Vlasnik kupljene nekretnine ili suvlasnik sa svojim bračnim drugom ne smije iz svog vlasništva otuđiti, prodati ili darovati nekretninu za koju je primio poticaj u roku od 10 godina od dana zaključenja ugovora o dodjeli poticaja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno