2 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

Općina Nuštar: Uskoro objava studenata stipendista Općine

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Temeljem Odluke o dodjeli stipendija Općine Nuštar za novu akademsku godinu Općina Nuštar raspisala je Javni natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2020./2021.

Općina Nuštar, ističe načelnik Hrvoje Drinovac, već nekoliko godina dodjeljuje stipendije svim redovnim studentima upisanim na preddiplomski i diplomski sveučilišni odnosno integrirani studij ili stručni studij pa je redovno upisana godina jedini uvjet za dobivanje stipendije i u ovoj akademskoj godini 2020./2021.

Tako pravo na stipendiju ostvaruju svi studenti od druge do posljednje godine studija pod uvjetom da imaju prebivalište na području općine Nuštar i status redovitog studenta te ne primaju drugu stipendiju. Pri tome zahtjevu za dodjelu stipendije potrebno je priložiti: presliku važeće osobne iskaznice, potvrdu sveučilišta o redovno upisanoj drugoj ili višoj godini studija te vlastoručno potpisanu izjavu da ne prima drugu stipendiju. Također, podnositelj zahtjeva odnosno obitelj podnositelja ne smije imati nikakav dug prema Općini, što će biti provjereno za svaku prijavu.

Zainteresirani studenti mogu se prijaviti još danas i sutra, a u konačnici u Općini očekuju otprilike isti broj prijava kao i proteklih godina. Broj stipendista kreće se negdje između 70 i 80 studenata, a najviše za jednu akademsku godinu bilo ih je prije nekoliko godina kada je Općina stipendirala 93 studenta. „Prijave stižu i fizički i putem e-maila, a konačan broj znat ćemo po zatvaranju natječaja. U ponedjeljak počinjeno s obradom prijava nakonm koje ćemo objaviti rezultate, a budući da je jedini uvjet redovno upisana godina od druge do posljednje godine studija, očekujemo da su i prijavili samo takvi studenti”, ističe načelnik Hrvoje Drinovac.

Stipendija se dodjeljuje za deset mjeseci, odnosno za razdoblje od rujna 2020. do lipnja 2021., u jednakom mjesečnom iznosu od 800,00 kuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno