5 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

Općina Nuštar: Za Banovinu prikupljeno i 5 tona hrane i higijenskih potrepština

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Općina Nuštar akciju prikupljanja humanitarne pomoći za područja pogođena potresom na Banovini, organizirala je 30. i 31. prosinca u suradnji s Crvenim križem Vinkovci, a prikupljeno je oko 5 tona hrane i higijenskih potrepština. Prikupljena pomoć predana je u skladište CK Vinkovci te je već i otpremljena u skladište u Zagrebu odakle se prema potrebama distribuira na stradalo područje.
Kako je objavljeno na općinskoj FB stranici u akciji su sudjelovali djelatnici Općine, djelatnice zaposlene na javnim radovima te djelatnice Udruge „Budi uz mene“ i projekta „Zaželi II – Općina Nuštar“.
„Posebno zahvaljujemo DVD-u Nuštar i mladićima iz Udruge navijača Vikinzi, te nuštarskim mažoretkinjama. Akciji su se pridružili i djeca, roditelji i djelatnice vrtića „Vrtuljak“, a posebno su pomogle tvrtke Istraživač Benz, C.P.R., Tellus, Transport Štivić, Maslov gradnja te vinkovački Djelatnik, trgovine Dvor i Šuker, OPG-ovi Krune Šarčevića, Božidara Šarčevića, Mate Šarčevića, Luke Sebića, Željka Rupčića, Joze Barišića. Također veliko hvala svim mještanima Nuštra, Cerića i Marinaca, koji su u velikom broju sa svojim paketima u dva dana prepunili općinske prostorije. Zahvaljujemo i svima onima koje možda nismo spomenuli, a koji su se s punim srcem pridružili ovoj humanitarnoj akciji”, stoji u objavi.
Posebnu akciju organizirali su i nuštarski vatrogasci, koji su pokrenuli prikupljanje Diljevog crijepa 333 i 104. U dvije akcije prikupljeno je 58 paleta crijepa, a na pomolu je i treća akcija. U prvoj akciji pomogla je i Općina određenom količinom materijala potrebnog za sanaciju krovova.
Općina je, ističe načelnik Hrvoje Drinovac, spremna pomagati i dalje, a trenutačno čekaju se upute u okviru akcije koju je pokrenula Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika VSŽ.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno