17 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Općina Privlaka osigurala radne materijale za osnovnoškolce

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Unazad pet godina, Općina Privlaka uspješno osigurava radne bilježnice i dodatne nastavne sadržaje za sve učenike Osnovne škole Stjepana Antolovića u Privlaci.

Učenike će njihove radne bilježnice dočekati na školskim klupama prvog dana početka nove školske godine s pripadajućim udžbenicima koje osigurava država pa roditelji ne moraju brinuti brigu barem što se tiče obveznog popisa radnih materijala u novoj nastavnoj godini s obzirom na to da su, u sveopćem poskupljenju, jednako rasle i cijene radnih bilježnica odnosno pribora za školarce.

Općina Privlaka svake godine za ovu mjeru izdvoji oko 100.000,00 kuna, a cilj je pružanje pomoći roditeljima pri opremanju učenika za početak nastave, poručuju iz općinske uprave.

Foto: Općina Privlaka

O tome je roditelje osnovnoškolaca na svojim mrežnim stranicama, na vrijeme, koncem lipnja izvijestila i škola poručivši kako sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN, br. 116/2018), sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola osiguravaju se u državnom proračunu, što znači da roditelji ne kupuju udžbenike koji su vlasništvo škole.

Njihova je zadaća jedino voditi računa, nakon završetka školske godine, udžbenike namijenjene višegodišnjem korištenju, neoštećene vratiti školi kako bi ih mogle koristiti i sljedeće generacije.


Roditelji također ne kupuju ostale radne materijale (radne bilježnice, zbirke zadataka, likovnu mapu) jer su osigurani sredstvima Općine za učenike od 1. do 8. razreda.

Kada je riječ o redovitim programima, nastavlja se i dalje s izgradnjom komunalne infrastrukture na području Općine Privlaka pa su tako uspješno završeni radovi na novim prometnicama u Šokačkoj ulici i Kolodvorskoj ulici. Ovim se projektima nastavlja postizanje cilja, a to je završetak asfaltiranja svih ulica na području Privlake, poručuju iz Općine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno