Nakon uspješno provedenog postupka jednostavne nabave, u ponedjeljak 27. travnja, u Općini Stari Jankovci u rad je puštena stražnja kranska kosilica SPECTRA 6000, hrvatske proizvodnje, a koja je montirana na traktor Massey Ferguson 6713.

Kranska kosilica SPECTRA stražnja je traktorska kosilica dizajnirana za pouzdanu i brzu košnju. Glavna značajka kosilice je dobra vidljivost radnog alata zahvaljujući posebnoj kinematici kranskih ruku koja radni alat dovodi u vidno polje korisnika. Na ovaj način operater vidi i radnu glavu i cestu ispred sebe, čime je moguća brža vožnja traktora, a time i brža košnja.

SPECTRA je kosilica u potpunosti konstruirana prema potrebama korisnika. Upravljanje kosilicom omogućava brzu manipulaciju kranskim rukama i maksimalnu kontrolu. Jednostavna montaža i demontaža kosilice oslobađa traktor i za druge namjene.

Nabavkom ovih strojeva Općina Stari Jankovci i dalje nastavlja s kapitalnim ulaganjima u svoje poduzeće, a sve sa svrhom učinkovitijeg izvođenja komunalnih usluga koje poduzeće Eko Jankovci d.o.o. pruža korisnicima s ciljem da okoliš učini što ljepšim i ugodnijim za život mještana Općine Stari Jankovci.