4 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Općina Tordinci udrugama dodjeljuje gotovo 50 tisuća eura

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Općina Tordinci objavila je Javni natječaj za prikupljanje prijava za ostvarivanje potpora udruga građana koje djeluju na području općine. Ukupno planirana vrijednost je nešto manja od 50 tisuća eura.

Financirat će se sve one udruge koje budu ispunjavale uvjete u sljedećim kategorijama: Javne potreba u kulturi i religiji (kapitalne i tekuće donacije, manifestacije), Javne potrebe u športu (tekuće donacije, sportske manifestacije) te Javne potrebe organizacija civilnog društva. Ukupno 3.981,68 eura planirano je za programe iz kulturno umjetničkih društava, 9.290,60 eura za programe vjerskih zajednica, 23.890,11 eura otići će na programe iz sporta, 3.981,68 eura za sportske manifestacije, dok je za programe organizacija civilnog društva predviđeno ukupno 7.963,37 eura. Svi programi i projekti bit će financirani iz proračuna Općine Tordinci.

Financijska potpora bit će dodijeljena na temelju programa i projekata udruga koje zadovoljavaju opće kriterije, a prvenstveno da imaju sjedište na području Općine Tordinci, da su upisane u Registar udruga, odnosno drugi odgovarajući registar i u Registar neprofitnih organizacija te da imaju program i/ili projekt koji se financira iz proračuna Općine Tordinci.


Kako je izvijestio načelnik Davor Adžić, prijava na Javni natječaj dostavlja se isključivo na propisanom obrascu, a rok za prijavu je do 25.02.2023.godine. Samo potpuna i na vrijeme dostavljena Prijava za dodjelu potpore ulazi u postupak administrativne kontrole. Nepotpune i nepravodobne prijave bit će vraćene podnositelju. Odluku o dodjeli potpore te utvrđenim pojedinačnim novčanim iznosima po korisniku koji u cijelosti ispunjavaju uvjete, ali i o odbijenim prijavama, donosi Povjerenstvo najkasnije u roku 30 dana od krajnjeg roka za dostavu prijava.

Više informacija, pravila natječaja te upute za prijavu moguće je pronaći na službenoj stranici Općine Tordinci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno