11 C
Vinkovci
Srijeda, 28. veljače 2024.

Općina Tovarnik svakom studentu daje po 150 eura mjesečno

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Općina Tovarnik i ove godine misli na svoje najvrjednije studente te im dodjeljuje stipendiju koja će se, kako je to i inače praksa, isplaćivati u mjesečnim obrocima. Poziv je otvoren i traje do 19. siječnja.

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Općine Tovarnik raspisalo je novi Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2022./2023. Tim povodom pozivaju sve redovne studente preddiplomskih i diplomskih, stručnih i sveučilišnih studija, od prve do posljednje godine studija, s prebivalištem na području općine Tovarnik, a koji već ne primaju stipendiju iz nekih drugih izvora te koji nisu ponavljači godine za koju podnose zahtjev za stipendiju, da podnesu zamolbu za stipendiju Općine Tovarnik za akademsku godinu 2022/2023, najkasnije do 19. siječnja 2023. godine, osobno ili poštom na sljedeću adresu: Općina Tovarnik, A. G. Matoša 2, 32249 Tovarnik, s naznakom „Za dodjelu stipendija“.


Uz zahtjev za stipendiju potrebno je priložiti još i presliku važeće osobne iskaznice, potvrdu fakulteta o statusu redovnog studenta i upisanoj godini studija, iz koje je jasno vidljivo da ne ponavljaju upisanu godinu te izjavu o neprimanju druge stipendije. Nepravodobni i nepotpuni zahtjevi, kako je rekla predsjednica Povjerenstva za dodjelu stipendija Tatjana Vuko Pejak,neće se razmatrati.

Stipendija je, napominju, godišnja i dodjeljuje se za razdoblje od deset mjeseci, odnosno za period od rujna 2022. do lipnja 2023. u iznosu od 150,00 eura mjesečno po studentu. Napomenut ćemo i kako je 150 eura nešto veći iznos koji je Općina dodjeljivala svojim studentima, za prošlu akademsku godinu on je iznosio tisuću kuna mjesečno po studentu. Te godine stipendiju je dobio 31 student, što znači da je Tovarnik za tu namjenu osigurao 31 tisuću kuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno