Općina Stari Jankovci i Udruga „Zlatna dob“ su zajedničkim snagama pripremili i prijavili projektni prijedlog pod nazivom „Žene u fokusu“, na javni poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena -faza II“.

“S ponosom i zadovoljstvom želimo obavijestiti naše mještane da su nam i ovoga puta, kao i na „Zaželi – faza I“ sredstva odobrena među prvima, tj. u prvoj Odluci o financiranju.”, istaknuo je načelnik općine Dragan Sudarević, pojasnivši da je u utorak, 16. lipnja, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava donijelo prvu Odluku o financiranju kojom su njihovom projektnom prijedlogu odobrena bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova od 3 milijuna 147 tisuća i 700 kuna.

Provedba projekta će trajati 18 mjeseci, a u sklopu projekta će se zaposliti 3 osobe za upravljanje projektnim ciklusom te 35 žena u nepovoljnom položaju s područja Općine Stari Jankovci na period od 12 mjeseci.

Svaka zaposlena žena će skrbiti o minimalno 6 krajnjih korisnika (minimalno 210 krajnja korisnika), krajnji korisnici će dobivati pakete higijenskih potrepština, a minimalno 20 žena (od zaposlenih 35) će pohađati program osposobljavanja.

“Još uvijek nemamo informaciju kada će biti organizirana svečanost potpisivanja Ugovora o financiranju, o čemu ovisi početak provedbe projekta. Naime, datum potpisivanja Ugovora o financiranju je prvi dan provedbe projekta. Vjerujemo da će provedba krenuti i prije nego se nadamo i veselimo se tome.”, rekao je Sudarević.