15 C
Vinkovci
Četvrtak, 22. veljače 2024.

Opoziv dodatka prehrani “Sensilab Diabetyn” zbog visokog udjela etilen oksida

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Ministarstvo poljoprivrede danas je izvjestilo potrošače o opozivu proizvoda – dodatka prehrani Sensilab Diabetyn, 60 kapsula, lot 2100309, najbolje upotrijebiti do 31.03.2023., proizvođača Sensilab d.o.o. iz Slovenije.

Subjekt u poslovanju s hranom Sensilab d.o.o., Ljubljana, Slovenija, navodi se, opoziva  proizvod  budući da je od strane dobavljača sirovina, informiran o visokom udjelu etilen oksida u jednoj od osnovnih sirovina koja se nalazi u ovom dodatku prehrani.

Proizvod je distribuiran fizičkim osobama putem internetske prodaje u državama članicama EU, pa tako i u Hrvatskoj.Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ i Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Detaljniji podaci o opozivu proizvoda dostupni su na službenim mrežnim stranicama subjekta u poslovanju s hranom.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno