28 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Oprez u prometu, počela je škola: “Poštujte naše znakove”

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Ministarstvo unutarnjih poslova za sve je prvašiće pripremilo preventivno-edukativni video „Poštujte naše znakove“ u kojem će ih virtualni policajci Mario i Ante podučiti ponašanju u prometu.

Započela je nova školska godina, a nastavu ove godine pohađa preko 38.000 prvašića koji će po prvi put postati samostalni sudionici u prometu. Zbog posebnih epidemioloških mjera, u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, Ministarstvo unutarnjih poslova je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja dogovorilo da će se edukacija o pravilnom ponašanju u prometu odvijati primarno putem modernih tehnologija.

Svaki će prvašić, kroz preventivno-edukativni video „Poštujte naše znakove“, steći potrebna znanja o sigurnom ponašanju u prometu, a virtualni policajci Mario i Ante upoznati će ih sa značenjem prometnim znakovima i prometnim pravilima.

U zonama oko škola i dalje će za sigurnost naših prvašića brinuti stvarni prometni policajci, a virtualni mogu doprinijeti usvajanju pravilnog ponašanja u prometu te potaknuti odgovornost i samostalnost naših najmlađih sudionika u prometu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno