13 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. svibnja 2022.

Oprezno u prometu poručuje policija uz blagdansku čestitku

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Pred nama je blagdan Uskrsa, koji će mnoge obitelji iskoristiti za odlazak  na odmor. Upravo stoga se na svim graničnim prijelazima i prometnicama očekuje se povećani promet vozila, poručuju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske uz poziv na oprez u prometu.

Gužve na prometnicama počele su jučer poslijepodne, a očekivane su i danas prijepodne kao i u ponedjeljak kada će se većina putnika vraćati doma.

“Savjetujemo svim  vozačima da na put krenu odmorni, te da svakako provjere ispravnost svog vozila prije polaska.

Kako se u blagdanskim danima na mnogim prometnicama stvaraju gužve i kolone, posebice u blizinama trgovačkih centara, savjetujemo vozačima da povećaju razmak između vozila, da paze na ograničenje brzine, da poštuju prometna pravila i propise, naročito u pogledu najugroženijih sudionika u prometu (biciklista, pješaka, mopedista, motociklista) povećaju oprez te da posebice obrate pozornost na djecu.

Imajmo to na umu u danima koji su ispred nas, kao sudionici u prometu budimo tolerantniji, visok stupanj osobne odgovornosti preduvjet je sigurnom upravljanju motornim vozilima u prometu na cestama.

Sretan Uskrs žele vam djelatnici Policijske uprave vukovarsko-srijemske!”

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno