Foto: Aron Kovačić
Electro-pop duo iz Zagreba imena VJ SLAM friška je pojava na domaćoj glazbenoj sceni koja se pridružila obitelji yem. Čine ga Jana Slamnig na vokalu i Viktor Slamnig na QWERTY tipkovnici te bas gitari.
Profesijom brat i sestra, glazbenu suradnju započinju izradom Janinog maturalnog rada – glazbenog spota. Ubrzo su shvatili da se predobro zabavljaju radeći vlastitu glazbu te su vizionarski krenuli u produkciju cijelog albuma. “Život pod maskom” najavni je singl ovog dua i optimistična najava 2021. godine.
“Pjesma je nastala spontano, zezajući se u Viktorovom improviziranom studiju, radeći za Janin maturalni rad. Pokušavao sam napraviti nekakvu muziku na kompjuteru godinu i pol dana prije toga i nikako nije išlo, no kada je Jana zapjevala na moju produkciju, odjednom mi se sve “otvorilo” – tako je nastala pjesma, i s tom optimističnom vizijom je u nastanku debitantski album”, poručuju VJ SLAM.
Upravo Jana i Viktor potpisuju glazbu i produkciju pjesme, dok im je Goca R.I.P. pomogao u pisanju teksta, a mastering je radio Ivan Božanić. Timna Tomiša potpisuje režiju i montažu spota, kameru Aron Kovačić, a za šminku i kostime zaslužna je Ira Rumora. Prvi ovogodišnji yemov singl “Život pod maskom” dostupan je i na svim digitalnim servisima.