16 C
Vinkovci
Petak, 2. lipnja 2023.

Opuštajuća izvedba na gitari poznatih skladbi u režiji Divne Šimatović

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Vinkovački zaljubljenici u gitaru večeras su mogli uživati u koncertu gitaristice Divne Šimatović održanom u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima na adresi Jurja Dalmatinca 22. Također, organizaciju koncerta povodom 27. sezone Vinkovačke glazbene scene potpisuje vinkovačka Matica.

Divna Šimatović izvela je poznate glazbene izvedbe poput Nokturna (S. Fumić), Fantazija (O. Jelaska), Mallorca, Asturias (I. Albéniz). Publika je mogla čuti i skladbe D. Aguanda, J.W. Duartea i B. Papandopula, a ulaz je bio slobodan jer je koncert organiziran u svrhu obogaćivanja kulturne ponude Grada i promocije glazbe, posebice među mladima i svima koji za to imaju potrebe.


Inače, Divna je hrvatska gitaristica iz Zagreba posebna po svojoj urođenoj muzikalnosti i senzibilnosti. Nastupala je u brojnim dvoranama diljem Hrvatske i inozemstvu, a trenutno se usavršava kod prof. Ricarda Galléna na najvišem stupnju izobrazbe za glazbenike instrumentaliste u Njemačkoj. Bavi se i pedagoškim radom podučavajući na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku u zvanju asistentice te na Glazbenom učilištu Elly Bašić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno