30 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Organizatori spremni, do božićne idile ostalo je manje od 10 dana

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Advent u Vinkovcima vraća se u svom punom sjaju, najavili su danas organizatori Grad Vinkovci i Turistička zajednica grada Vinkovaca. Ljestvica u organizaciji programa visoko je dignuta, tome se prošle godine priključila i Bajka na Bosutu, a četrdesetodnevna manifestacija bit će bogata i ovog Božića.

Sve počinje u sljedeću subotu 26. studenoga paljenjem 1. adventske svijeće, a završava zatvaranjem klizališta 8. siječnja 2023.

Kao i prošle godine, dvije su lokacije ovogodišnjeg Adventa i to svima nam dobro poznate – središnji gradski park i Trg Slobode. Park će ponovno biti središte vjerskog dijela. Oko kipa Svetoga trojstva subotom će biti paljene četiri svijeće koje će zajedno sa svojim svećenicima upaliti vjernici župa iz našega grada. Naravno, tu su i koncerti zborova te izvođača koji će u grad donijeti pretežito vjerski, ali i prigodni blagdanski ugođaj koji će dodatno obogatiti neizostavni Božićni koncert na gimnaziji.

Sve to „upakirano” uz prekrasno i prigodno uređen park zasigurno će u svima nama probuditi božićni duh. Četiri adventske subote na Božićnom sajmu u parku moći ćete kupiti nešto za sebe ili svoje najdraže, ali i osladiti se toplim napitcima i slasnim lepinjicama.

„Drago mi je što možemo najaviti najljepše vrijeme u godini, vrijeme Adventa u kojemu se pokušavamo svi malo opustiti, uživati u svemu onome što nam nosi, ali i okrenuti najbližima. Vinkovački Advent je do sada postao jedan ozbiljan brand, dolaze nam posjetitelji iz cijele Slavonije i Baranje, a mi imamo priliku prikazati svoj grad u najljepšem svjetlu. Volimo sve to prikazivati kroz zimsko vrijeme pa se nadam i očekujem da će biti i pokoja pahulja snijega koja će dodatno uljepšati naš advent”, poručio je predsjednik organizacijskog odbora, gradonačelnik Ivan Bosančić.


Sa zabavnim dijelom sadržaja upoznale su nas pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marija Liščić Drmić te direktorica Turističke zajednice Martina Matković naglasivši kako ćemo Bajku na Bosutu, smještenu na Trgu Slobode, pričekati još koji tjedan. Na led ćemo moći 9. prosinca, a do tada će, nadamo se skupa s organizatorima, pasti i prve pahulje snijega. Bogat zabavni sadržaj, kućica Djeda Božićnjaka, raznolika gastronomska ponuda uz hladne i tople napitke samo su poziv više da i vi dođete i uvjerite se da bajke zaista postoje.

Osim Božićne vožnje fijakerom ulicama grada, prvi put točno u podne dočekat ćemo i Dječju novu godinu te uz šampanjac poželjeti si najbolje želje za početak 2023. godine. Mališane će zabavljati Orion Full Band, dok će za zabavu dočeka na korzu nekoliko sati kasnije biti zaduženi Sinovi ravnice. Na pozornicu ovogodišnjeg Adventa stat će još i Jacques Houdek, Meritas, Gretta, Mia Dimšić, Greasy Flat te Inzulin band – Oliver Dragojević tribute band.

Kompletan sadržaj možete pronaći na stranici adventvinkovci.com ili na društvenim mrežama Advent u Vinkovcima. Podsjetimo još i kako sutra izlazi javni poziv za najam kućica na Bajci na Bosutu, a ponude se primaju do 28. studenoga.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno