Na zadovoljstvo djelatnika škole i učenika, prošle zime započeli su opsežni radovi na obnovi krovišta zgrade Osnovne škole Lipovac. Tim projektom obnove krovišta riješio se dugogodišnji problem propuštanja vlage na pojedinim dijelovima zgrade.

Rekonstrukcija krovišta površine 1421 m² uključila je i izmjenu dotrajale građe i postavljanje novog crijepa te je riješen kvalitetni pokrov koji jamči dugogodišnju sigurnost po pitanju zaštite od padalina.

Uz radove na krovu provedena je i sanacija vertikalnih i horizontalnih oluka za odvodnju oborina. Ukupna vrijednost rekonstrukcije krovišta iznosila je 651.810,21 kuna, a od toga je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financiralo iznos od 200.000,00 kuna, dok je VSŽ osigurala ostatak iznosa od 451.810, 21 kuna.

Ravnatelj Grgur Jurković zahvalan je Županiji što je i ovog puta prepoznala važnost kapitalnog ulaganja u zgradu osnovne škole s ciljem poboljšanja uvjeta za rad svih djelatnika škole. Posebno je istaknuo kako će boravak učenika u školi sada biti sigurniji i ugodniji, a osim toga, u mjestima poput Lipovca, upravo je škola središnje mjesto svih kulturnih događanja, tako da su obnovom krovišta izrazito zadovoljni i mještani Lipovca.