Foto: ZOO vrt Osijek
- Tekst se nastavlja ispod oglasa -
Iz osječkog Zoološkog vrta pobjegla je mlada vučica pristigla prije nekoliko dana. O vučici koja je pobjegla jučer, izvješćuju danas tijekom poslijepodneva svi hrvatski mediji, pa i poneki iz susjedstva.
Iako neki pišu kako je Osijek u panici jer je iz ZOO-a pobjegao vuk, u osječkom Zoološkom vrta, kako prenosi Glas Slavonije, kažu kako je riječ o mladoj ženki koja je još praktično štene. Stara je oko godinu i pol i nije opasna za ljude te ne treba stvarati paniku. Osim toga, i da je riječ o odrasloj životinji, vučici ili vuku, opasnosti ne bi bilo jer vukovi da bi išli napasti moraju biti u čoporu.
“Da bi vukovi nekoga išli napasti moraju biti u čoporu, a ona će bježati od ljudi. Teško da će se po danu kretati bilo gdje, jer je to u pravilu noćna životinja. Došla je k nama prije dva dana i od samog preseljenja je još bila plaha i uplašena. O njezinom bijegu upoznati su policija i Županijski centar 112. U ponedjeljak u 10 sati imamo sastanak s lovcima i Hrvatskih šumama da se dogovorimo da nas, ako je slučajno vide, odmah zovu pa ćemo ju mi s veterinarom pokušati uhvatiti. Kažem “pokušati” jer tko zna hoće li još uvijek biti na istom prostoru gdje bude viđena. Molio bih i građane da nam jave ako ju slučajno vide” pozvao je Denis Vedlin, rukovoditelj osječkog ZOO vrta, kako objavljuje Glas Slavonije.
Još uvijek nije do kraja razjašnjeno kako je vučica pobjegla, a pretpostavlja se da se nalazi u šumi prema Baranji.