27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Osječki Candyflip novi su superfinalisti 20.HGF-a!

Više od autora

- vl promo-

m_hgf_poznati-3.pobjednik_HGF-2016

U petak 6.5. saznali smo novog superfinalistu 20. izdanja HGF Demo Festivala. Na regionalnom finalu održanom u Centru mladih u Slavonskom Brodu pobijedili su CANDYFLIP iz Osijeka i time se pridružili bendovima Tight Grips iz Karlovca i Feredon iz Dubrovnika, koji su svoju ulaznicu za finale osvojili na regionalnim finalima održanim u Rijeci i Splitu.

U Slavonskom Brodu nastupili su Modri Rudnik (Slavonski Brod), No Hurry Brigade (Đakovo), Candyflip (Osijek) i Vrane (Požega), a podršku mladim izvođačima svojim su nastupima dali Hard Time i  Gretta. Prije samog koncerta bendova u konkurenciji održana je tradicionalna radionica HDS ZAMP-a, INTRO, koja je namijenjena mladim glazbenicima koji žele znati više o zaštiti svojih autorskih i izvođačkih prava. Svoja iskustva sa natjecateljima podijelili su članovi benda Gretta. Nakon radionice održana je i press konferencija na kojoj su se okupljenim predstavnicima medija obratili gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, Igor Polak producent HGF-a i frontman Hard Timea – Gordan Penava Pišta.

Gradonačelnik Slavonskog Broda i predsjednik Turističke zajednice Grada Mirko Duspara čestitao je organizatorima festivala 20. godišnjicu postojanja HGF-a i zahvalio im što su Slavonski Brod uvrstili među gradove u kojima se održavaju regionalna finala.

Pobjednički Candyflip, koji su do Slavonskog Broda stigli vlakom, oduševljeni su pobjedom i ulaskom u superfinale: ‘Nama je u Slavonskom Brodu bilo odlično. Svi su bendovi bili sjajni kao i cijela atmosfera i luda publika. Natjecanje je završilo bolje nego što smo očekivali, tako da smo vrlo zadovoljni svojim nastupom. Oduševljeni smo publikom, jer bilo je podosta njih koji nisu odlučili samo stajati već su primali i uzvraćali energiju i bili dio koncerta.’

Candyflip (Osijek) treći finalisti 20.HGF-a

Raspored preostalih regionalnih finala i izvođači:

11.05. Močvara – Zagreb

Fit the Quota – Zagreb

Rizična Skupina – Zagreb

Broken Ideas – Zagreb

Roppongi Red – Zagreb

Neon Hornet – Zagreb

gosti: Mr.Albino & Stampedo

14.05. Regenerator – Zabok

Media Stres – Čakovec

Unless – Varaždin

Code of Nelson’s folly – Marija Bistrica

21’st Nation – Prelog

gosti: La Gef & Sale & Friends.

Završna događanja 20.HGF Demo Festivala započinju u četvrtak 26.05. programom “HGF Sessions Special” u zagrebačkom Hard Placeu. Nastavak slijedi u petak 27.05. u Pivani gdje će se finalisti predstaviti žiriju, ali i predstavnicima medija, diskografa i partnerskih festivala, a subota 28.05. rezervirana je za veliki završni koncert u zabočkom Regeneratoru, gdje će uz dodjelu nagrada pobjednicima, HGF Demo festival obilježiti svojih 20 godina, a legendarna ZADRUGA, velikim koncertom, obilježiti 25 godina na sceni. Uz Zadrugu, zasvirat će prošlogodišnji pobjednici MR. ALBINO iz Zagreba i gosti iz Švedske – IKIRYO.

Glavna nagrada je i ove godine voucher generalnog pokrovitelja, Ožujskog piva, za kupnju glazbene opreme u vrijednosti od 20.000 kuna kod Euromusic Agency, a pobjednike očekuju i svirke na festivalima u Hrvatskoj, regiji i Europi.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno