Foto: Border FB promo
S popuštanjem mjera evo i prve dobre vijesti za sve poklonike rocka u Vinkovcima (naravno, može i šire). U vinkovačkom Saloonu se ne gubi vrijeme, pa nam već najavljuju ovogodišnju koncertnu sezonu, koju će započeti svirkom osječkog benda BORDER u subotu 26. lipnja 2021. godine. Koncert će se održati na ljetnoj terasi Rock bara Saloon (Glagoljaška 15, Vinkovci).
Premda novi bend na osječkoj sceni, iza imena Border krije vrlo usvirana i uigrana sedmeročlana ekipa koja je dugi niz godina posvećena pjevanju, sviranju i nastupanju.
Osnovani 2019., izvorno u akustičnoj postavi, s vremenom su evoluirali u punokrvni blues rock bend koji njeguje stilove kao što su southern/classic rock, blues i R’n’B. U sastavu Nikolina Jurković (vokal), Nikol Žiha (prateći vokal), Petra Benelli (gitara), Sebastijan Križanić (gitara), Tomislav Glavaš (klavijature; prateći vokal), Adam Mijatović (bubnjevi) i Andrej Žiha (bas; prateći vokal) zainteresirat će vas obradama već dobro poznatih pjesama, ali i iznenaditi izborom onih na koje ste možda zaboravili.
Border će nam tako u Saloon donijeti svoje interpretacije klasika The Allman Brothers Banda, Kansasa, Blind Faitha, Creedence Clearwater Revivala, The Black Crowesa, Freea, Thin Lizzy, Carly Simon i nekih drugih velikana.
Ovaj će koncert biti očigledno i tematski i žanrovski nešto posve drukčiji od onoga što smo do sada slušali i gledali u prostoru ovog kultnog vinkovačkog bara, što ujedno predstavlja i vrlo zanimljiv iskorak Saloona, prema novom, do sada neistraženom prostoru.
Istražimo Border zajedno, u subotu 26. lipnja na ljetnoj terasi Rock bara Saloon.