Foto | Kino Urania press
Osječko kino Urania bogatije je za novi, najmoderniji laserski 4K projektor, prvi takav u Hrvatskoj. Došao je u pravo vrijeme s obzirom da je 2K digitalni projektor koji je dosad bio u funkciji imao dva ozbiljna kvara.
Nabava projektora osigurana je u provedbi programa Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds vrijednog ukupno 150 tisuća eura sufinanciranog od strane Europske Unije. Resonance Cinema je projekt stvaranja kulturnih hubova koji uključuju četiri kino dvorane: osim osječkog kina, tu su još i Cinema House u Sofiji (Bugarska), TISZApART Mozi u Szonoku (Mađarska) i Mestni kino u Ptuju (Slovenija).
Što 4K znači za gledatelje?
Jasniju i realističniju sliku. To znači više piksela odjednom na platnu koji stvaraju slike koje su oštrije i sposobne prikazati više detalja nego standardni HD. Prikazuje milijardu boja, a sadržaj se može gledati iz veće blizine pri čemu su detalji i dalje besprijekorni.
Više piksela znači više informacija, a više informacija znači oštriju sliku. Oštrija slika je zanimljivija, a zanimljiviji sadržaj je zabavniji. A zabava, zabava je ono što svi želimo i trebamo.
Slogan projektora “Spreman za sutra, spreman za danas” u skladu je sa poslovnom strategijom kina kao i nastavkom prethodnih uređenja.
Ministarstvo kulture investicijskom potporom od 200 tisuća kuna pomoglo je kompletnu obnovu strujnih instalacija, obnovu kinokabine i vanjsku rasvjetu primjerenu secesijskom biseru.
Filmove u novoj i poboljšanoj kvaliteti možete gledati već od danas, a naš program možete naći na službenoj web stranici te društvenim mrežama kina.
U novu godinu je kino Urania ušlo u velikom stilu i ako je gledati po tome, čeka nas odlična godina prepuna novosti i raznih događaja.