U vinkovačkom drugoligašu trenutno je vrlo mirno, igrači su na zasluženom odmoru, dok struka polako priprema teren za ljetni prijelazni rok, tijek kojega će uvelike ovisiti o odlukama nekih igrača koji imaju ponude drugih klubova. Komotno osvajanje prvog mjesta u 3. HNL iz današnjeg se kuta gledanja čini kao lagana stvar, no svi koji se prisjećaju početka sezone znaju da to baš i nije tako. “Na prvom okupljanju imali smo samo 13 igrača, taj pesimizam u klubu osjetio se na svakom koraku i bilo je teško nositi se s tim. Stoga je ova nedavna proslava naslova prvaka za nas nešto veličanstveno. Moram reći da nije sve to došlo slučajno, rezultat je to velikog rada i truda svih u klubu. Igrači i trener davali su svoj maksimum na svakom treningu, na svakoj utakmici i takav je pristup urodio plodom. Uz pomoć jednog dijela iskusnijih igrača, kao i onih mladih koje smo afirmirali kroz ovu sezonu, stigli smo do našeg cilja”, priča nam koordinator za prvu momčad Cibalije Ivan Karaula.

Naglašava da je posebno zadovoljan trenerom Petrom Tomićem koji je, iako još prilično mlad, svoj posao odradio na visokom nivou. “Trener je kroz cijelu sezonu imao kontrolu nad zbivanjima u svlačionici i na terenu, a što je još važnije momčad je odlično funkcionirala u tri različita sustava igre, odnosno pobrinuo se da igrači razumiju i na terenu odrađuju njegove zamisli”, objašnjava Karaula.

Što se kadra za narednu sezonu tiče, klub se planira pojačati u svim linijama pa bi tako od jeseni mogli gledati i 4-5 novih igrača u nebesko-plavom dresu. “Vruća roba” ovoga će ljeta svakako biti Dion Drena Beljo, za kojeg interes pokazuju brojni veliki klubovi.

“Dion je jedan od naših najvećih talenata, kadet koji je uspješno odradio cijelu seniorsku sezonu, ponuda ima, ali pitanje je koliko je pametno mijenjati dobro poznatu sredinu tako mladom igraču. Svakako bi mu savjetovao da još ovu sezonu odigra kod nas, osjeti viši nivo nogometa, pa da onda razmišlja o budućnosti. No, odluka je na igraču i njegovim roditeljima, a mi ćemo morati poduzeti sve da njegov odlazak nadomjestimo, ukoliko do toga dođe”, kaže Karaula.

Ako ništa drugo, Cibalija bar ne mora brinuti za budućnost, pokazale se to mlade momčadi vinkovačkog kluba plasiravši se u finale kvalifikacija za popunu Prve HNL. Pošlo je to za rukom kadetima i pionirima, koji su u polufinalnim susretima s ukupnih 8:5 bili bolji od Zadra. Kadeti su u neizvjesnoj utakmici odigrali 4:4, dok su pioniri slavili s 4:1. Na žalost, taj uspjeh nisu ostvarili i juniori, koji su u polufinalu poraženi od neugodne momčadi Orijenta. Sve u svemu, u Cibaliji su pokazali da i u ovakvim vremenima kvalitetno rade s mlađim uzrastima i na taj način stvaraju igrače koji će jednoga dana postati nositelji igre.