U Vukovarsko-srijemskoj županiji od jučer nema pozitivnih osoba na COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih osoba i dalje iznosi 37.

U protekla 24 sata testirane su 33 osobe, odnosno ukupno do sada na području županije 693. U samoizolaciji se nalazi 305 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana zaprimljene su četiri prijave o kršenju samoizolacije, te se provjerom utvrdilo kako su sva četiri slučaja istinita, javljaju iz županijskog Stožera civilne zaštite. Dodaju da se u objektima za karantenu osoba nalaze četiri osobe, a u objektima za karantenu vozača kamiona jedna osoba. COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 18 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19, Opća županijska bolnica Vinkovci ima dvije hospitalizirane osobe pozitivne na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno je i 11 zdravstvenih djelatnika, a od toga 4 liječnika, 3 medicinske sestre/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni djelatnik.