19 C
Vinkovci
Subota, 2. srpnja 2022.

Osnivač kultnih Tuxedomoona Steven Brown na koncertu u Rijeci

Više od autora

- vl promo-


Ove godine riječki muzej Peek&Poke obilježava 15. godinu opstanka i postojanja. Povodom malog jubileja pripremljen je prigodni program kroz tekuću godinu koji se sastoji od izložbi, radionica, promocija i koncerata.

Upravo s jednim specijalnim koncertnim gostovanjem, Peek&Poke se prisjeća, ali i daje priznanje i glazbenim autorima koji su povezani s muzejom. Riječ je o nastupu Stevena Browna, osnivača legendarnih Tuxedomoon koji će se održati u iznimnom prostoru Zajednice Talijana (Circolo). Steven Brown dolazi u Rijeku promovirati svoj novi album “Le Hombre Invisible” kao prva post-Tuxedomoon europska turneja. Koncertnu postavu osim Browna čine Luc van  Lieshout (Tuxedomoon) i Benjamin Glibert (Aquaserge). Osim novog albuma na set listi će se naći i pjesme Tuxedomoona.

Podsjetimo, zadnje gostovanje Tuxedomoon, također u organizaciji Peek&Poke, održano je u srpnju 2011. i prema mnogima to je bio top koncert godine u Rijeci. Tuxedomoon je nastupio u punom sastavu pred ispunjenom Trsatskom gradinom. Nažalost, tijekom ovih godina, dva istaknuta člana su preminula i bend više ne nastupa. Članovi su tijekom godina imali solističke karijere koje su paralelno održavali s matičnim bendom.

Ograničen broj ulaznica je u prodaji i dostupne su u Dallas music shopu Rijeka i/ili preko sustava Entrio.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno