U prvi razred osnovne škole u vinkovačkim je osnovnim školama početkom rujna krenulo 378 prvašića, čak 38 više nego prošle godine kada ih je bilo 340. U Gradu su njihovim, kao i roditeljima starijih učenika, nastojali olakšati taj period pa su i ove godine sufinancirali troškove kupnje radnih bilježnica i radnog materijala u iznosu od 500, odnosno 1.000 kuna. Naime, na popisu za ostvarivanje prava na jednokratno sufinanciranje za učenike od II. do VIII. razreda nalazi se 2.397 osnovnoškolaca kojima su podijeljeni vaučeri u vrijednosti 500 kuna, dok su prvašići, baš kao i učenici prvih razreda srednjih škola, a koji žive u Vinkovcima, ostali u programu kroz koji im se dodjeljuje potpora od 1.000 kuna.

No, nije još puno vremena ostalo za podnošenje zahtjeva za potpore pa iz Grada obavještavaju roditelje učenika prvih razreda osnovnih i prvih razreda srednjih škola da je u tijeku posljednji tjedan za podnošenje Zahtjeva za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu naknadu u školskoj godini 2020./2021.

Pravo na jednokratnu novčanu naknadu ostvaruje svaki učenik/ca koji zajedno s jednim roditeljem/skrbnikom ima prebivalište u Vinkovcima. Roditelji učenika prvih razreda osnovnih škola zahtjeve podnose u školama, dok učenici prvih razreda srednjih škola potrebnu dokumentaciju mogu dostaviti osobno u Upravni odjel društvenih djelatnosti, Odsjek za predškolski odgoj, osnovno i srednje školstvo i visoko obrazovanje, Kralja Zvonimira 1, soba broj 7/2, poštom na adresu: Grad Vinkovci, Upravni odjel društvenih djelatnosti, Kralja Zvonimira 1, 32 100 Vinkovci ili skenirano na email drustvene@vinkovci.hr. Krajnji rok za podnošenje Zahtjeva je 06. listopada nakon kojeg više neće biti moguće ostvariti ovo pravo. “Podjelu vaučera učenicima koji se nalaze na popisu obavili smo do kraja školske godine tako da svi tijekom ljeta mogu nabaviti radne bilježnice i ono što im je potrebno od pribora. Što se tiče prvih razreda, taj postupak počeli smo provoditi s početkom nove školske godine, ostalo je još tjedan dana vremena za podnošenje prijava i stoga molim roditelje koji to još nisu napravili da požure i iskoriste ovu mogućnost”, ističe Andrea Vinković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.