“Mogu reći da su građani u zadnje vrijeme sve više osvješteni kada je razvrstavanje i odlaganje otpada u pitanju. Određeni “nered” u gradu radi možda jedan posto neodgovornih pojedinaca, dok se svi ostali pridržavaju uputa i ekološki su osviješteni”, ispričao nam je Ivan Bertić, voditelj Odjela za kvalitetu, sigurnost i zaštitu okoliša u Nevkošu, koji je sudjelovao na jučerašnjoj Javnoj edukacijskoj tribini o održivom gospodarenju otpadom.

No, koliko i taj jedan posto neodgovornih pojedinaca može utjecati na sve ostale građane i na samu sliku grada, dokaz je naslovna fotografija koju nam je poslao naš čitatelj iz Šenoine ulice. Netko je naime, što je vidljivo na fotografiji, nasred ulice izbacio veću količinu smeća.

Iz Grada su, kažu, već kontaktirali Nevkoš i ovaj će problem bit otklonjen čim prije. Pojedinci koje nije briga za svoj okoliš i svoje mjesto stanovanja, pa niti svoje susjede, trebali bi bar znati da su ovakve stvari kažnjive. Ukoliko ih se uhvati na djelu komunalni redar će napisati zapisnik koji ide na sud, a nakon čega će osoba platiti kaznu između 500 i 1.000 kuna, plus troškove suda.