Foto: Hrvatski radio Vukovar

U Ružičkinoj kući u Vukovaru predstavljena je knjiga “Oteti od zaborava – 91 heroj Domovinskog rata“ Roberte Kljenak, kćerke hrvatskog branitelja, koja donosi 91. priču o herojstvu, patnjama i stradavanjima za vrijeme rata.

Kako se moglo čuti, autorica je sa svakom osobom čija se priča našla u knjizi, razgovarala osobno, a ti razgovori bili su vrlo potresni jer je sjećanje na sve ono što su proživjeli i danas jednako bolno. Motiv za nastanak knjige ponajprije je želja da heroji koji su dali veliki doprinos u stvaranju Hrvatske države ne budu zaboravljeni, a što se nažalost događa i “danas djeca ne znaju nabrojati niti 5 imena heroja domovinskog rata i mislim da je vrijeme da se to promijeni”, istaknula je Roberta Kljenjak izrazivši nadu da će ova knjiga ući u sustav hrvatskog školstva kao obvezno štivo iz kojeg će djeca učiti o događajima u Domovinskom ratu.

Uz autoricu, na promociji knjige sudjelovali su: Ivica Krnjak, politički emigrant i hrvatski vojni zapovjednik, Danijel Rehak, predsjednik Hrvatskog društva Logoraša srpskih koncentracijskih logora, Tomislav Josić, predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika grada Vukovara Tomislav Josić,  Marijan Živković, otac dvojice poginulih hrvatskih branitelja te hrvatski branitelj Ivica Jurčan.