Foto: Goran Zubak
Zagrebačko-riječki bend Bonaster, nakon 20-ak godina neaktivnosti, objavio je prvi singl “Dobar zvuk” 2019. godine. Bend je nedavno ušao i u finale za nagradu Milan Mladenović za bendove regije, gdje je sudjelovalo 126, a odabrano 12 bendova.
Nakon osvojenog drugog mjesta u finalu nagrade Milan Mladenović u Beogradu četverac Bonaster nastavlja sa daljnjim glazbenim radom. Do kraja 2019. snimili su singl “Solar Wind”, obradu pjesme “Le Vent Nous Portera” francuskog benda Noir Désir na engleskom jeziku.
Najnoviji singl “Kraj” snimljen je u 2020. godini i nadaju se nakon izvanrednih okolnosti koje su obilježile početak godine snimiti novi materijal i nove hitove.
Pjesmu prati retro spot u kojemu se prikazuje kraj ljubavnih priča i razna emotivna stanja, kombinirajući kadrove raznih tehnologija uz koje smo odrasli. Za potrebe spota glumili su i članovi benda Lovro Mračić i Jurica Štiglić.
Pjesma je inspirirana neuspješnim odnosom dvoje ljudi u emotivnoj vezi, one vrste koja umara i crpi energiju, ali niti jedna osoba nema hrabrosti ni snage prekinuti takav odnos.
Cijeli bend Bonaster je autor glazbe i teksta, a aranžman i produkciju potpisuje producent Marijan Gudelj (Jinx). Snimatelj je Mario Romanić, a singl je snimljen u studiju Soundcage.