-2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.

Otkriven još jedan novi-stari zločin 90-ih godina

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Policijski su službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog utvrđene sumnje da je, tada 26-godišnjak, krajem listopada 1991. godine za vrijeme oružane agresije tzv. JNA i paravojnih postrojbi na Republiku Hrvatsku, kao naoružani pripadnik paravojnih postrojbi u okolici Vukovara, iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju mjesta te s poljoprivredne površine odveo hrvatsku državljanku u prostorije bivše mjesne zajednice na ispitivanje.

Nakon toga ju je odveo i zatvorio u susjednu prostoriju gdje ju je tijekom večeri uz upotrebu sile, više puta silovao. Protiv osumnjičenoga je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjeno kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava, a osumnjičeni je trenutno nedostupan redarstvenim vlastima RH.U subotu 29. svibnja anonimni građanin predao je policiji dva pancirna streljiva. Uslijed već nekoliko puta spomenute „Manje oružja, manje tragedija” kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava, ovaj građanin neće snositi nikakve posljedice. Istog dana građanin je u polju pronašao topovsko zrno koje je s mjesta pronalaska izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u skladište do uništenja.

„Akcija još uvijek traje i pozivamo sve građane koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji”, ističu iz PU vukovarsko-srijemske.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno