6 C
Vinkovci
Utorak, 6. prosinca 2022.

Otkriven još jedan novi-stari zločin 90-ih godina

Više od autora

- vl promo-


Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Policijski su službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog utvrđene sumnje da je, tada 26-godišnjak, krajem listopada 1991. godine za vrijeme oružane agresije tzv. JNA i paravojnih postrojbi na Republiku Hrvatsku, kao naoružani pripadnik paravojnih postrojbi u okolici Vukovara, iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju mjesta te s poljoprivredne površine odveo hrvatsku državljanku u prostorije bivše mjesne zajednice na ispitivanje.

Nakon toga ju je odveo i zatvorio u susjednu prostoriju gdje ju je tijekom večeri uz upotrebu sile, više puta silovao. Protiv osumnjičenoga je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjeno kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava, a osumnjičeni je trenutno nedostupan redarstvenim vlastima RH.

U subotu 29. svibnja anonimni građanin predao je policiji dva pancirna streljiva. Uslijed već nekoliko puta spomenute „Manje oružja, manje tragedija” kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava, ovaj građanin neće snositi nikakve posljedice. Istog dana građanin je u polju pronašao topovsko zrno koje je s mjesta pronalaska izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u skladište do uništenja.

„Akcija još uvijek traje i pozivamo sve građane koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji”, ističu iz PU vukovarsko-srijemske.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno