4 C
Vinkovci
Petak, 2. prosinca 2022.

Otkrivena prva snimka Davida Bowiea

Više od autora

- vl promo-Prva snimljena pjesma koju je mladi umjetnik otpjevao nosi ime “I Never Dreamed”, a snimljena je u vrijeme kada David Jones nije mogao niti sanjati kolika ga popularnost očekuje u budućnosti.

Prva pjesma na kojoj pjeva David Jones, snimljena je puno prije nego je postao svjetski popularni David Bowie, odnosno dok je još bio tinejdžer sa 16 godina.

Snimku od povijesne važnosti je, u košari u svom domu u procesu selidbe pronašao bivši bubnjar i menadžer grupe The Konrads, David Hadfield koji je, zajedno s Bowiejem, bio član lokalnog benda The Konrads. Pjesmu su ponudili diskografskoj kući Decca koja ih je odbila, a iz The Guardiana, pretpostavljaju kako će se snimka na aukciji prodati za najmanje 10 000 funti.

Osim pjesme, sačuvani su i razni formulari, fotografije, promotivni materijali, pisma te računi povezani uz aktivnosti benda.

“Odlučili smo kao ćemo snimiti nekoliko gitarističkih instrumentala i jednu autorsku pjesmu”– rekao je Hadfield. “Izabrao sam “I Never Dreamed” jer je bila najjača, druge dvije koje smo imali bile su nešto lošije. Također sam zaključio kako će David najbolje iznijeti emociju i otpjevati pjesmu. Tako je, prije 55 godina, nastao prvi vokalni zapis Davida Jonesa.”

Paul Fairweather iz Omega Auctions-a opisao je pjesmu kao “potpuno jedinstvenu snimku od povijesnog interesa, budući da je to najraniji studijski zapis mladog glazbenika koji je kasnije postao planetarno popularna glazbena zvijezda”. Aukcija za pjesmu bit će otvorena ovog rujna. [Mixer.hr]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno