5 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

Otpadu sa svinjokolja nije mjesto u kanalima

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

S obzirom na nadolazeće vrijeme tradicionalnih svinjokolja, a s ciljem ekološki prihvatljivog zbrinjavanja i uklanjanja otpada koji nastane tijekom svinjokolje, Grad Vinkovci za sve svoje građane trajno je osigurao besplatno zbrinjavanje klaoničkog otpada u Reciklažnom dvorištu tvrtke Nevkoš.

“Ranim informiranjem javnosti želimo podići svijest naših sugrađana o mogućnosti stručnog i besplatnog zbrinjavanja ostataka životinjskog podrijetla, a koji su česti do sada bili ilegalno bacani po kanalima u okolici grada te tako predstavljali potencijalnu opasnost za zagađenje vode i tla te širenja zaraznih bolesti. Spremnici s nalaze u reciklažnom dvorištu tvrtke Nevkoš, u Kumanovoj ulici u Poduzetničkoj zoni Jošine”, poručuju iz Grada.

Dodaju i kako je obavezno javljanje djelatniku tvrtke Nevkoš prilikom dolaska te da animalni otpad građani mogu odlagati od ponedjeljka do petka, od 8 do 16 sati i subotom od 8 do 12 sati. U spremnik se smije odlagati samo animalni otpad, zabranjeno je bacanje bilo kakve ambalaže i otpada koji nije životinjskog podrijetla. Preporučuju dovoz otpada u plastičnim posudama, a u slučaju dovoza otpada u vrećama obvezno je isti istresti iz vreće i baciti vreću u posebne spremnike.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno